Cluj: Una dintre cele mai periculoase curbe din Feleacu va avea sens giratoriu

Updated on martie 26, 2015

Pe sectorul de drum din comuna Feleacu, judeţul Cluj, aflat în vârful dealului şi unde, aproape săptămânal, au loc accidente grave, va fi amenajat un sens giratoriu. Ministrul Transporturilor Ioan Rus a confirmat acest lucru într-un răspuns adresat colegului său de partid, senatorul Alexandru Cordoş.

Acesta din urmă a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că, deşi în 2013 CNADNR aproba un contract în care era cuprinsă şi amenajarea acestui sens, până acum nu s-a făcut niciun fel de lucrare.

„Autovehiculele care se deplasează de la Turda la Cluj-Napoca pe drumul european E60 trebuie să traverseze Dealul Feleac.

În vârful acestuia, calea de rulare face un unghi drept, cu pante accentuate de ambele părţi, virajul efectuându-se fără vizibilitate.

Mai mult, în acelaşi punct drumul european se intersectează cu alte trei drumuri comunale. Punctul de trecere reprezintă un real pericol, deoarece mulţi şoferi de pe drumul principal accelerează pe acele porţiuni pentru a finaliza urcuşul.

Aceştia se întâlnesc cu alte autovehicule sau vehicule cu tracţiune animală care doresc să intre sau să iasă de pe drumurile laterale, intersectându-le traiectoria, generând astfel evenimente rutiere grave.

Din nefericire, aproape săptămânal are loc un astfel de eveniment, de cele mai multe ori cu consecinţe tragice”, a transmis Cordoş, citat de Vocea Transilvaniei.

În răspunsul oferit senatorului clujean, ministrul Transporturilor scrie că, într-adevăr, sensul giratoriu este cuprins în seria de măsuri de siguranţă şi că pentru contractul de execuţie al lucrărilor ordinul de începere a lucrărilor este estimat pentru perioada aprilie – mai 2015.

error: Content is protected !!