Cluj: Situatie FARA IESIRE in cazul dramatic al clujenilor OBLIGATI sa-si dezgroape mortii. Primaria recunoaste infrangerea

Updated on martie 25, 2015 Clujenii anunţaţi, sec, de municipalitate că trebuie să îşi dezgroape morţii şi să-i mute în alt cimitir ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti nu mai au nicio speranţă că situaţia se va putea rezolva favorabil pentru ei. Nici Primăria Cluj-Napoca nu mai încearcă să conteste realitatea, deşi, iniţial, părea că instituţia mai trage speranţe că altul va fi deznodământul.

La începutul lunii martie, zeci de clujeni au primit o notificare prin care erau anunţaţi, de Primăria Cluj-Napoca, de faptul că vor trebui să-şi dezgroape morţii din Cimitirul Mănăştur, ca urmare a unei decizii a instanţei din 2012.

După două săptămâni, Primăria Cluj-Napoca a reuşit să formuleze un răspuns oficial la solicitarea transmisă de Vocea Transilvaniei prin care s-au cerut detalii despre situaţia celor 60 de locuri de veci care trebuie strămutate şi a opţiunilor.

În răspunsul remis Vocea Transilvaniei, municipalitatea transmite că „în prezent concesionarii locurilor de veci, cărora nu le este opzabilă sentința – nefăcând parte de proces, au fost înștiințați și consultați cu privire la modul de punere în aplicare a sentinței civile”.

De asemenea, într-o sinceră recunoaştere a înfrângerii, Primăria transmite că va face singurul lucru pe care îl mai poate, anume să acorde sprijin clujenilor aflaţi în această situaţie dramatică.

„Concesionarilor afectați de sentință li se va acorda tot sprijinul pentru strămutarea locurilor de înhumare în același sau alt cimitir aflat în administrarea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca”, se mai arată în răspunsul oficial al municipalităţii.

Între timp, cazul a ajuns inclusiv în atenţia Curţii Europene a Drepturilor Omului, se pare că tot din iniţiativa celor care au câştigat procesul cu Primăria Cluj-Napoca, care, la trei ani de la decizia definitivă a instanţei, nu a pus-o în aplicare.

error: Content is protected !!