Cluj: Parcul Feroviarilor ar putea fi modernizat de catre Primarie, cu o singura conditie

Updated on martie 3, 2015 Al doilea parc ca suprafaţă din Cluj-Napoca va fi reabilitat în totalitate de către municipalitate, însă doar dacă cei de la CFR vor transfera, cu titlu gratuit, acest parc în patrimoniul municipalităţii.

Primul pas a fost făcut de către autorităţile locale, care au solicitat Companiei Naţionale de Căi Ferate transferul dreptului de proprietate, cu titlu gratuit, al terenului aferent Parcului Feroviarilor. Astfel, dacă reprezentanţii CFR vor ceda acest parc municipalităţii, Primăria va trece la reabilitarea totală a parcului, cerută de către mulţi clujeni.

„Parcul Feroviarilor, care este al doilea ca suprafață din oraș, întinzându-se pe 5,4 ha, a ajuns o ruină. Investitorul care s-a asociat cu CFR și a promis acum 8 ani de zile că va face investiții uriașe, a renunțat la proiect, iar acum parcul se reîntoarce în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate, a cărei activitate principală o constituie organizarea traficului feroviar, nu amenajarea de parcuri publice. În consecință, ar fi firească preluarea acestui parc de către primărie, în a cărei proprietate s-a aflat până în 1989, după care a fost predat Companiei Căile Ferate Române, și modernizarea lui pentru a fi pus la dispoziția clujenilor”, a declarat consilierul local Ioan Bîldea citat de citynews.ro

Pe lângă cerinţa care face referire la Parcul Feroviarilor, Primăria vrea să intre şi în posesia străzii Triajului, care aparţine tot de CFR, cea care ar urma să fie de asemenea modernizată.

error: Content is protected !!