„Liceul Sincai, un Auschwitz Scolar”, spune elevul din Cluj dat afara de la scoala pentru postari „indecente” pe Facebook despre profesori

Updated on martie 3, 2015 Alex Hosu, elevul de la liceul „Gheorghe Şincai” din Cluj, care a creat grupul de Facebook unde profesorii erau ironizaţi, critică pe blogul personal profesorii instituţiei.

„Daca toţi profii ar fi buni, atunci nu aş mai avea subiect de discuţie”, scrie el spunând despre liceu că este un „Auschwitz Şcolar”. Pe Facebook au apărut cele mai indecente glume la adresa profesorilor.

„Prieteni pe care îi respect şi iubesc pentru că în acest proces de restabilire a unui echilibru natural m-au susţinut când am creat Sincai Memes, pe un site neutru, în care facem mişto de defectele profilor şi astfel trecem peste acele defecte ale profilor de care ne place oricum”, scrie Alex Hosu pe blogul său personal, bloguluhosu.blogspot.ro, citat de Ziar de Cluj.

Comisia de profesori de la Liceul Gheorghe Şincai a decis, joi, după o lună în care au fost audiaţi zeci de elevi, sancţionarea a 61 de tineri, anunta adevarul.ro. Doi elevi ai liceului vor fi transferaţi disciplinar la altă unitate şcolară şi 59 vor fi mustraţi în scris de conducerea instituţiei. De asemenea, sancţiunile au fost însoţite de măsura complementară privind scăderea notei la purtare în intervalul cuprins între notele 9 şi 4.

Nu există dialog  

Alex încearcă să motiveze nevoia elevilor de a-i critica pe profesori prin lipsa de dialog cu aceştia în anumite probleme în care se simt nedreptăţiţi. „Dar revenind la subiectul din mana, ca elev simt cum scoala ma seaca de puteri, in loc sa imi ofere puterea de a deveni cineva in viata. Simt ca am trecut peste pragul in care conteaza notele. Sunt constient de propriile cunostiinte si sunt perfect capabil sa reproduc, mai mult sau mai putin exact, cu sau fara propriile cuvinte, informatiile predate in clasa. Consider ca dispunand de aceste resurse nu exista diferenta intre 9 si 10, sau 5 si 7. Fiecare cum poate.

Avand in vedere paragrafu’ de mai sus, imi sare in ochi ipocrizia si nevoia de a avea dreptate tot timpul. In Sincai, intruchiparea acestui defect este minunabila, stimabila, inestimabila, indubitabila, extraordinara, preafericita, multiubita, etc. doamna Tambulea Livia, pe care nu imi e jena sa spun ca o urasc cu pasiune profunda. Am motive. Intrebati pe oricine face Mate cu ea; lucreaza prin dublu-standard.

Spune ca nu o intereseaza notele la alte materii, ci doar la Mate, dar cand vreunu’ ia vreo nota mica, direct se uita in catalog daca ala ii pasta la alte materii. Amu, asta nu m-ar deranja atata de tare daca nu ar fi spus ca nu o intereseaza notele. Complicat, nu? Alta dovada de ipocrizie este ce a facut la ultimul test, la clasa mea, in care a dat o problema foarte vaga. Noi, zicandu-i acest lucru, ne-am confruntat cu o bariera atat de puternica, incat dupa ora am ramas cu un gust foarte amar in gura. Nu exista loc de dialog. Nu exista deloc…”

error: Content is protected !!