Fara “Kolozsvar” langa ”Cluj-Napoca”! Timisorenii nu inteleg de ce. Ei au scris in sarbeste, maghiara si germana denumirea orasului. Explica-le de ce „gresesc”

Updated on februarie 10, 2015 Cluj-Napoca lupta sa fie desemnata Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Ceea ce inseamna ca trebuie sa dea dovada de intelegere culturala fata de alte natiuni europene. Ce sa inteleaga juriul care va desemna titlul de Capitala Culturala cand Primaria Cluj se lupta in instanta ca denumirea orasului sa nu fie scrisa si in maghiara? Sau germana, engleza etc.

Pe Pagina de Facebook Banatul de altădată timisorenii se intreaba de ce clujenii nu accepta ca denumirea orasului sa fie scrisa in maghiara cand ei au scris in sarbeste, maghiara si germana. Fara scandal sau lupte in instanta.

„La Cluj-Napoca, scandalul plăcuțelor bilingve continuă, la Timișoara însă, ne bucurăm cu adevărat cu multiculturalism, fără a face scandal pentru faptul că intrarea în capitala Banatului este semnalizată și de denumirea orașului în germană, maghiară și sârbă!
BRAVOS TIMIȘOARA! BRAVOS BANAT!”(sursa: Banatul de altădată)

Explica-le timisorenilor de ce ei au „gresit” cand au scris denumirea orasului in aceste 3 limbi, si de ce este „gresit” sa te mandresti cu asta:

Fara “Kolozsvar” langa ”Cluj-Napoca”! Timisorenii nu inteleg de ce. Ei au scris in sarbeste, maghiara si germana denumirea orasului. Explica-le de ce „gresesc” 1Elisabeta Avram Este normal sa ne respectam doar suntem Timișoara

timisoara

 

Fara “Kolozsvar” langa ”Cluj-Napoca”! Timisorenii nu inteleg de ce. Ei au scris in sarbeste, maghiara si germana denumirea orasului. Explica-le de ce „gresesc” 2Gabriel Fett Noi banatenii suntem obisnuiti sa avem vecini unguri,nemti,sirbi slovaci si sa traim in liniste si armonie cu ei !!
Fara “Kolozsvar” langa ”Cluj-Napoca”! Timisorenii nu inteleg de ce. Ei au scris in sarbeste, maghiara si germana denumirea orasului. Explica-le de ce „gresesc” 3Marius Lapugean 50% roman, 25% ungur 12,5% neamt, 12,5% sarb…. reteta mea. Pe cine sa injur, pe unguri? pe sarbi? pe nemti? sunt cate putin din fiecare.
Fara “Kolozsvar” langa ”Cluj-Napoca”! Timisorenii nu inteleg de ce. Ei au scris in sarbeste, maghiara si germana denumirea orasului. Explica-le de ce „gresesc” 4Adriana Corina Rumann Nu are importanta ce natie ai atata vreme cat esti un OM!

 

Fara “Kolozsvar” langa ”Cluj-Napoca”! Timisorenii nu inteleg de ce. Ei au scris in sarbeste, maghiara si germana denumirea orasului. Explica-le de ce „gresesc” 5Márkos Örs Si Clujul mai aspira sa devina Capitala Culturala Europeana in 2021 :))

PS: Poate fi Clujul Capitala Culturala daca ii uram pe maghiari? Sau daca maghiarii ii urasc pe romani?

error: Content is protected !!