Cluj: Ca in COMUNISM! 61 de elevi ai liceului de elita Sincai, mutati DISCIPLINAR sau sanctionati pentru ca au facut GLUME despre profesorii lor pe Facebook

Updated on martie 3, 2015

La Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, un liceu de elită din Ardeal, elevii sunt cercetați disciplinar ca pe vremea comunismului, aduși cu părinții la școală și târâți prin comisii de disciplină unde li s-a cerut să explice de ce au făcut glume pe seama profesorilor, pe un grup privat de pe reţeaua de socializare Facebook.

Este vorba de 62 de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”, acuzați că au postat pe un grup privat de Facebook mai multe poze și comentarii în care îi ironizează pe dascălii liceului. Supărați foc pe astfel de glume, profesorii liceului de elită s-au adunat în Consiliu Profesoral și au decis, după două săptămâni de anchete și audieri ale elevilor, să îi sancționeze drastic pe adolescenți, de la mustrare scrisă până la mutarea disciplinară în alte școli și scăderea notei la purtare până la 4.

Într-un comunicat de presă trimis joi de conducerea școlii se arată că din cei 62 de elevi cercetați, 61 au fost pedepsiți.

„61 de elevi ai Liceului Teoretic “Gheorghe Șincai” au primit sancțiuni prevăzute de Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ preuniversitar, de la mustrarea scrisă până la mutarea disciplinară în altă unitate de învățământ. Sancțiunile au fost însoțite de scăderea notei la purtare în intervalul cuprins între notele 9 și 4. Nu s-au aplicat sancțiunile maximale care constau în exmatriculare, iar sancțiunile complementare de scădere a notei la purtare pot fi ridicate până la sfârșitul anului școlar, dacă dovedesc un comportament ireproșabil”, se arată în comunicatul școlii.

Contactat de Vocea Transilvaniei, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” a refuzat să ofere detalii despre sancțiunile aplicate elevilor, motivând că „nu ofer interviuri telefonice”, însă nici nu și-a arătat disponibilitatea de a purta o discuție față în față cu reporterul Vocea Transilvaniei, motivând prin lipsa timpului.

Potrivit unor surse din cadrul liceului, sancțiunea de mutare disciplinară a fost aplicată unui număr de doi elevi, cei care au administrat grupul de Facebook denumit „Şincai Memes”, însă celelalte pedepse au fost destul de drastice și pentru ceilalți 59 de elvi.

Pentru texte de genul „arată profa de zici că trage o bășină”, unui elev i s-a scăzut nota la purtare la 6″, a declarat sursa citată

error: Content is protected !!