Cluj: 160 de locuri de munca disponibile la Siemens dupa inaugurarea unui centru regional de cercetare-dezvoltare software

Updated on martie 3, 2015 Grupul german Siemens a inaugurat marti la Cluj-Napoca un centru regional de cercetare-dezvoltare software unde in prezent lucreaza 50 de angajati, efectivele urmand sa ajunga la 210 persoane in doi ani.

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de 3000 mp, cladirea fiind in trecut fabrica de mobila Libertatea care si-a incetat acivitatea acum cativa ani.

Cladirea a fost modernizata si transformata, iar acum in ea se afla centrul care desfasoara proiecte IT pentru Siemens, sub brand-ul Evosoft. Centrul din Ardeal este al patrulea deschis de Siemens sub acest brand in regiune (existand alte trei, in Germania, Ungaria si Turcia), anunta hotnews.ro.

Centrul are in prezent 50 de angajati si va ajunge sa aiba de patru ori mai multi. “Aici vor ajunge sa lucreze 210 angajati la final de 2017 si eu cred ca vor fi chiar mai multi”, spune George Costache, CEO Siemens Romania, care adauga ca pana la final de an obiectivul este  120 de angajati.

Centrul are doua directii principale: servicii (in sensul de mentenanta) si solutii IT, iar clienti sunt alte divizii Siemens.

Investitia Siemens in noul centru de cercetare si dezvoltare din Cluj se ridica la 4,5 milioane de euro si include costurile chiriei pe urmatorii cinci ani, costurile de amenajare si investitia initiala in infrastructura.

error: Content is protected !!