Cluj: BALAMUCUL din Arest. Fara sa vrea, „Dorel” i-a ajutat pe patru detinuti sa evadeze. Unul este inca liber

Updated on februarie 4, 2015 Deținuții care au reușit să fugă, sâmbătă seara, din arestul IPJ Cluj au profitat de neglijența crasă a unor polițiști.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în arestul IPJ Cluj, de unde au evadat patru deținuți periculoși, depășește orice închipuire. Ancheta efectuată scoate la iveală amănunte incredibile.

Sâmbătă seara, în arest au fost de serviciu trei polițiști, între care șeful de schimb Ioan Păcuraru și agentul Cristian Rus.

 

Al treilea polițist nu are nicio implicare, deoarece nu se afla în arest în momentul evadării. Cu doar o oră înainte de evadare, unul dintre deținuții încarcerați în arestul clujean și-a dat foc. Acesta fusese arestat săptămâna trecută după ce și-a înjunghiat mama. El și-a dat foc lahaine și apoi s-a uitat cum arde, spre groaza colegilor de celulă.ewew

După acest eveniment, unul dintre polițiști, cel care nu are niciun amestec, a fost trimis din dispoziția șefului de arest, inspectorul principal Constantin Diaconu, împreună cu mai mulți polițiști de la DIAS, să-l transporte pe deținut la Spitalul de Psihiatrie. (sursa: evz.ro)

Au evadat în timp ce jucau ping-pong

În jurul orei 18.00, deținuții dintr-o celulă au fost scoși într- o încăpere special amenajată, unde există o masă de ping-pong, de către agentul Cristian Rus. Polițistul a închis ușa și i-a lăsat nesupravegheați. Vinerea trecută, mai mulți muncitori de la Regia de Canalizare din Cluj Napoca au intervenit pentru a curăța canalizarea.

„Au demontat gratiile de la unul din geamurile care dau direct în sala de sport, iar la plecare le-au lăsat sprijinite de perete”, spune un oficial al IPJ Cluj.

Unul dintre cei patru evadați a fost escortat la toaletă și a observat că geamul nu mai are gratii. Așa se face că sâmbătă seara, deținuții Daniel Baciu, Alexandru Bartuș, Tiberius Lăcătuș și Claudiu Botorea au evadat fără probleme, pentru că nimeni n-a verificat dacă gratiile au fost puse la loc.

În cursul zilei de ieri, șeful arestului, inspectorul principal Constantin Diaconu, a cerut oficial să fie mutat la Serviciu Cazier. Agenții de poliție Ioan Păcurar și Cristian Rus au cerut să fie transferați la Secțiile de Poliție 7 și respectiv 3. Cu toate acestea, șeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, a declarat că nu știe nimic despre aceste rapoarte întocmite de polițiști și că urmează să se intereseze.

 

error: Content is protected !!