Cluj: Propunere inedita. Clujenii care citesc in autobuz ar putea circula gratuit din acest an

Updated on octombrie 7, 2014 Primarul Emil Boc se gândeşte să adopte o măsură care să încurajeze lectura inclusiv în mijloacele de transport în comun. Astfel, edilul ar putea da curs propunerii autorului volumului „Cărţile pe faţă”, iar clujenii ar urma să circule gratuit, însă doar în prima duminică din lună.

rrrr

În traficul aglomerat din Cluj-Napoca, mulţi călători aflaţi în mijloacele de transport în comun îşi omoară timpul citind dintr-o carte. Aceştia ar putea fi avantajaţi în mod direct, după ce primarul Clujului se gândeşte să dea curs unei propuneri a lui Victor Miron, autorul cărţii „Cărţile pe faţă”. Astfel, în prima zi de duminică din fiecare lună, cine călătorește cu autobuzul citind o carte ar urma să aibă parte de gratuitate. Potrivit iniţiatorului, ideea a fost bine primită atât de Boc, cât şi de comunitatea clujeană şi ar putea fi implementată chiar din acest an.

Până atunci, însă, clujenii pot circula gratuit cu taxiul joi, între orele 09:00 şi 17:00, dacă au la ei o carte. „Cărțile pe față este campania care promovează lectura în moduri ieșite din comun pentru a demonstra că e cool să citești. Cartea ‘Cărțile pe față’ spune povestea primelor 10 acțiuni ale noastre: de la book selfie și service auto cu bibliotecă, la cabinet stomatologic anti-cariat și acreditări de localuri a la carte”, a spus Victor Miron, inițiatorul campaniei. Taxiul va putea fi chemat cu ajutorul aplicației de mobil Clever Taxi. (sursa: citynews.ro)

‘Cărțile pe față’,  va fi lansată joi seara, de la ora 20:30 în Piața Unirii, în cadrul Festivalului de carte Transilvania.

error: Content is protected !!