Evul Mediu in Cluj: Un preot și-a bătut un consătean pentru ca e ungur. Polițiștilor le-a spus ca le face ”slujbe negre”. Mai merita sa fie preot?

Updated on septembrie 1, 2014 “Fa ce zice popa nu ce face el” spune o vorba veche romaneasca. Lucru adeverit inca o data duminica seara la Dej. Preotul ortodox din localitatea Unguras a ajuns la politie incatusat dupa ce si-a batut un consatean cu pumnii si picioarele in timp ce se intorcea de la un botez, rupt de beat.

Tanarul de 19 ani povesteste ca totul s-a intamplat aseara, inainte de miezul noptii, cand se intorcea spre casa de la barul din sat.

Pe drum s-a intalnit cu preotul din Unguras care se intorcea de la un botez impreuna cu mai multi prieteni.

Baiatul batut spune ca “slujitorul Domnului” canta din toti plamanii “Noi suntem romani”. L-a vazut pe marginea drumului si a sarit la gatul lui, pe motiv ca “nu ar fi roman”.

L-a pus la pamant si a inceput sa il loveasca cu pumnii si picioarele. Norocul tanarului de 19 ani a fost ca la scurt timp, prin zona a trecut o ambulanta si un echipaj de politie care se intorceau de la un alt caz.

Atat politistii cat si echipajul ambulantei au oprit pentru a vedea ce se intampla. Oamenii legii au fost nevoiti sa ii puna catuse preotului, care era recalcitrant. Victima a fost transportata la spital cu ambulanta, iar preotul, cu masina politiei. In curtea spitalului, in timp ce politistii asteptau vesti despre starea de sanatate a tanarului batut, preotul din Unguras a trecut la amenintari “divine”. (sursa: dejeanul.ro)

I-a amenintat pe politisti ca le va face “slujbe negre” si se va alege praful de ei. Dupa aceea a inceput sa cante melodii bisericesti. “Slujitorul Domnului” ne-a declarat ca a fost la un botez in calitate de preot, dar a ramas si la petrecerea de dupa. Nu a recunoscut ca l-a batut pe consateanul sau, dar a recunoscut ca a exagerat cu alcoolul.

Victima a refuzat internarea, fiind ranit la cap si in zona spatelui, dar a mers la sediul politiei unde a depus plangere impotriva preotului. Cel din urma risca dosar penal pentru loviri sau alte violente, dar si sa fie exclus din lumea bisericeasca pentru fapta sa.

error: Content is protected !!