Cluj. Singura impotriva tuturor: cum a reusit o absolventa a unui liceu tehnologic, care facea zilnic naveta, sa fie singura din tara cu 10 la Bacalureat

Updated on iulie 21, 2014

Doriana Şandru a făcut timp de patru ani naveta de la Ciucea la Huedin şi a absolvit cu media 10 toţi cei patru ani de liceu. De când probele de la Bac sunt supravegheate video, este prima absolventă de liceu tehnologic notată cu 10 la acest examen. Ea critică dur sistemul de învăţământ spunând că puţini dascăli îşi fac meseria din plăcere.

eleva-10

Doriana Şandru (18 ani), o fată modestă din comuna Ciucea, localitate situată pe drumul dintre Cluj-Napoca şi Oradea, a fost singura absolventă a unui liceu cu profil tehnologic din ţară care a luat anul acesta media 10 la Bacalaureat. Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, este prima absolventă a unui liceu tehnologic care obţine nota maximă la Bacalaureat după introducerea la acest examen a camerelor de supraveghere.

„Este prima dată în istoria Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi cred că este un caz unic şi în ţară când un elev de la un liceu tehnologic are media 10 la Bac. Este un caz de remarcat“, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

Rezultatele excepţionale nu au fost doar vârfuri atinse la finalul clasei a XII-a, ci un mod de viaţă, Doriana Şandru obţinând media 10 şi în cei patru ani de liceu.

Nu a contat pentru ea că liceul tehnologic „Vlădeasa“ din Huedin nu era mediul ideal pentru a face performanţă, mai ales dacă luăm în considerare faptul că doar trei din zece elevi au luat Bacul anul acesta.

Nu a contat pentru ea nici faptul că, în ultimii patru ani, în fiecare zi parcurgea 40 de kilometri dus-întors, cu autobuzul sau cu trenul, pentru a ajunge de la casa părintească din Ciucea la liceu. (sursa: adevarul.ro)

LA CLUJ SAU ÎN GERMANIA

Despre planurile sale, Doriana spune: „Nu fac parte din categoria tinerilor care, în copilărie, ştiau să răspundă la întrebarea «ce vrei să te faci când vei fi mare?». Totuşi, de-a lungul timpului, am încercat să mă gândesc la domeniul în care mi-ar plăcea să urmez o carieră, însă multora le-am găsit câte un defect, ca să spun aşa. Întotdeauna mi-am dorit să ajung un om de succes, care să lase amprente pozitive în urma sa. Ştiu că este un lucru surprinzător, dar nu pot să spun în acest moment care este alegerea mea în privinţa facultăţii pe care o voi urma“.

Doriana crede că o posibilă variantă ar fi să urmeze Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj, dar ia în considerare şi plecarea în Germania: „Am rude în Germania, care mi-au oferit sprijinul pentru a urma acolo o facultate“.

error: Content is protected !!