Cluj: Servus 2021 vs Brasovia 2012. S-a trezit Brasovul ca vrea sa fie Capitala Culturala Europeana. Are vreo sansa sa bata Clujul?

Updated on iulie 15, 2014 Brasovul se anunta un adversar mai puternic decat Craiova pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene 2021.

Ieri, reprezentanţii Primăriei Brasov au demarat conturarea unui concept de candidatură cât se poate de original.

Conceptul „Braşovia 2021” porneşte de la ce are Braşovul şi îl diferenţiază de toate celelalte oraşe din ţară care şi-au anunţat candidatura, astfel încât să fie cât mai original şi să aibă cele mai mari şanse de câştig. Una dintre strategii este ca şi celelalte localităţi din zona Ţării Bârsei să candideze alături de Braşov pentru acest titlu.

zzz

 

„Acest concept a şi fost aprobat în şedinţa Consiliului Local de vineri. De asemenea, pentru a putea câştiga această competiţie, va trebui să venim cu o abordare originală. Vom lua în calcul toate punctele forte ale Ţării Bârsei, astfel încât, în acest proiect să fie implicate toate localităţile învecinate, nu doar municipiul Braşov”, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru pentru presa locala.

Brasovul cere ajutorul Sibiului

„Vom încerca să obţinem sprijinul oraşului austriac Linz, care a fost capitală culturală europeană, şi cu care suntem înfrăţiţi, dar şi să colaborăm cu Nurnbergul. De asemenea, voi discuta cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, pentru ca să ne dea o mână de ajutor în conturarea acestui concept. Pentru a implementa proiectele necesare obţinerii acestui titlu avem în vedere depunerea de cereri de finanţare pentru obţinerea fondurilor europene în ciclul bugetar 2014-2020”, a precizat George Scripcaru. 

Crezi ca toate localitatile din tara Barsei, Sibiu, Nurenberg si Linz pot face o alianta cu Brasovul astfel incat sa invinga Clujul?

“Servus 2021” este motto-ul Clujului pentru candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana. Asociatia care realizeaza proiectul de candidatura a prezentat, astazi, conceptul pe care se va baza intregul program de candidatura: “Cluj-Napoca – East of West”, iar motto-ul este “Servus 2021”

error: Content is protected !!