Cluj: Culoare, muzica si magie la inceput de august. Fanfara Transilvania, trupele Basska si Verde vor canta la Festivalul „Colours of Cluj“

Updated on iulie 16, 2014 Festivalul „Colours of Cluj” le pregăteşte, în august, clujenilor zeci de concerte şi evenimente la care ei vor putea fi atât spectatori, cât şi participanţi. Primele trupe care au confirmat că vor cânta la acest festival sunt Basska, We Singing Colours şi Verde, dar şi Fanfara Transilvania.

cantec

A doua ediţie a Festivalului „Colours of Cluj“ va avea loc între 8 şi 10 august 2014, în organizarea Asociaţiei Film şi Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate atât în spaţii cunoscute, cât şi în locuri mai puţin convenţionale. Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenţi vor fi invitaţi să se alăture activităţilor în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Printre primele nume confirmate la acest festival e numără Fanfara Transilvania, un grup de 10 artişti şi parte a unei familii în care muzica s-a transmis din generaţie în generaţie. Cu instrumente precum clarinet, tubă, trombon, saxofon sau fligorn, membrii fanfarei combină tradiţia vechii muzici ţigăneşti executate la viteze uluitoare cu ritmurile melodiilor din Balcani.

O altă formaţie care va veni la Cluj este „We Singing Colours“ – o trupă alternativ-acustică de pop-folk, iar la Cluj va susţine un concert despre care artiştii spun că e desprins dintr-o „lume secretă, plină de bucurie, dar şi melancolii”. Cei opt membri ai trupei Basska revendică ritmurile balcanice, dar le transformă într-o experienţă modernă, cu inspiraţii drum&bass, reggae, rock, rap şi ska. Sunetul lor unic îi recomandă iubitorilor de inedit, cărora le e dor de o descoperire muzicală plăcută. Clujenii vor fi la rândul lor cap de afiş: trupa Verde, cu stilul ei „green fresh electro”, înseamnă un grup de 5 influenţe, 5 stiluri ce adunate dau un sound „mai puţin pop şi mai mult rock”, care prinde, distrează şi mişcă totodată. (sursa: adevarul.ro)

Magie cu Cristian Gog şi vânătoare de comori

Pe lângă concerte, festivalul lansează o invitaţie la o seară de magie cu mentalistul Cristian Gog, un „picnic a la Cluj” cu producătorii locali şi concerte ale unor trupe clujene în seri cu specific interetnic.

Conceptul festivalului „Colours of Cluj” se bazează pe elemente de interacţiune şi activităţi la care publicul să poată participa. Unul din momentele care se anunţă deja printre favoritele acestei ediţii este cel în care fiecare spectator va putea deveni dirijorul unei orchestre simfonice, dar şi o „vânătoare a comorilor” care le va da participanţilor ocazia de a redescoperi spaţiile publice ale oraşului.

error: Content is protected !!