Facultatea clujeană de medicină, prima din centrul şi sud-estul Europei cu un certificat de calitate recunoscut în 40 de ţări

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a devenit prima facultate de medicină din centrul şi sud-estul Europei care primeşte certificatul de  recunoaştere a calităţii – „Label CIDMEF”.

Aceasta înseamnă că facultatea clujeană a primit un certificat de calitate şi performanţă care apreciază conformitatea procesului educaţional cu normele Conferinţei Internaţională a Decanilor Facultăţilor de Medicină de Expresie Franceză (CIDMEF).

Distincţia a fost acordată decanului Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, la cea de-a 22-a Adunări Generale a CIDMEF de la Dakar (Senegal).

CIDMEF este o reţea instituţională a Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), care cuprinde 140 de facultăţi membre, din 40 de ţări, de pe 4 continente.

umf

Este o onoare şi o mândrie faptul că Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a reuşit să obţină Certificatul de Calitate Label CIDMEF, această recunoaştere fiind o dovadă a performanţei şi valorii acestei instituţii. Evaluările pentru această certificare au fost extrem de riguroase, dar am reuşit să îndeplinim cerinţele. Profesionalismul şi calitatea ridicată a învăţământului superior medical sunt printre caracteristicile fundamentale ale Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, toate pentru ca viitorii medici să fie cât mai bine pregătiţi pentru îngrijirea pacienţilor”, a afirmat prof. dr. Anca Buzoianu.

Certificatul a fost acordat în urma unei evaluări realizate de o comisie desemnată de consiliul reţelei internaţionale la  Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca  din cadrul UMF în primăvara aceasta.

Preşedintele acelei comisii a fost profesorul doctor Tewfik Nawar, profesor emerit la Universitatea Sherbrooke din Canada, totodată  preşedinte al Consiliului de Evaluare al CIDMEF. Este pentru prima dată când acest certificat de calitate a procesului educaţional este acordat unei facultăţi de medicină din centrul şi sud-estul Europei, fiind de înţeles că evenimentul reprezintă, în acelaşi timp, o premieră naţională.

sursa: adevarul.ro

9 Comments

 1. frankel December 20, 2013
  • Brüderle December 20, 2013
  • Former student December 20, 2013
  • cristescu mihai May 18, 2014
 2. ioana December 20, 2013
 3. Adrian Grigore December 21, 2013
 4. rp December 21, 2013
 5. Red January 11, 2014
 6. Adi June 12, 2014

Leave a Reply